Ett händelserikt år....

Det var jättelänge sedan jag skrev i min blogg. Nu tänkte jag i allafall sammanfatta det gångna året som verkligen har varit händelserikt på många sätt.

Året kunde inte ha börjat sämre egentligen. Jag blev arbetslös! Företaget jag var anställd hos, gick i konkurs.
Det är en katastrof för de flesta men extra jobbigt när man som jag har passerat 55 år.
Jag började i allafall söka div.olika jobb. Ska erkänna att det kändes lönlöst från början, men jag var ju tvungen att kämpa på. Min ekonomi rasade i botten med en skräll.... eftersom man absolut inte blir "fet" på A-kasseersättning.
I mars fixade jag på egen hand en "jobbcoach" eftersom jag behövde hjälp o stöd för att komma vidare.
Nu började både självförtroende och självkänsla åka kana utför och jag började må dåligt igen (blev utbränd för ett antal år sedan och hade tagit mig upp igen). Det tog tvärstopp!!!!!
I mitten på april ringde jag min läkare och blev sjukskriven. Givetvis blev det en massa krångel med försäkringskassan men till slut löste det sig. Bad att få komma till kuratorn på vårdcentralen och gick hos henne några gånger.
Jag pratade med min läkare om att jag behövde hjälp att komma vidare och hon tog upp det på ett möte med försäkringskassan o arbetsförmedlingen. Dom beviljade mig att komma med i ett projekt som förhoppningsvis ska ta mig ut i arbete igen.

Nu till allt som har varit positivt under gångna året.....

I februari fick jag hem min lilla Winston, det var verkligen en medicin. Han krävde ju omsorg hela dagarna och jag fick så mycket tillbaka.



Han har nu blivit 1 år och han är min lilla älskling som sover på min kudde och blir galet glad när jag kommer hem.

Nästa projekt var att få hem mina hönor o tuppar.
Dom flyttade in i sitt nya hönshus i mars. Gruppen bestog då av 5 hönor och 2 tuppar. Från början var jag osäker på vilken sorts höns jag skulle ha men av en händelse hittade jag en annons på blocket där dom här hönsen var till salu. Jag var lite osäker i början men Gustaf min son tyckte absolut att jag skulle köpa dom eftersom de var så fräna. Och så fick det bli.



Aldrig kunde jag väl tro att jag skulle fästa mig så vid dom och att jag skulle tycka det var så kul. Jag har väl varit som så många andra och tyckt att vadå, höns är väl bara höns. Men ack så fel. Känns kanske lite larvigt att säga, men jag älskar mina små pullor o tuppar.

I april, ca 1 månad efter dom kom hit börjar en höna ruva, och efter ca 21 dagar hade jag fått 13 små dunbollar. Det visade sig senare att 7 st var tuppar och 5 var hönor.



Nu hade nästa höna lagt sig på ägg och jag var helt salig eftersom det jag läst om den här rasen var att de INTE var villiga att ruva.
Den 8 juni började hennes ägg att kläckas och den här gången blev det totalt 12 små urgulliga kycklingar. Det allra roligaste var att 1 av kycklingarna var guldfärgad och jag hoppades sååå att det skulle vara en höna. Av den här kullen blev det 7 hönor och 6 tuppar. Efter flera veckor kunde jag överlycklig konstatera att lilla "guldi" var en höna.



Under sommaren har jag byggt en carport som utgår från husets baksida. Det blev riktigt bra och är så skönt nu när vintern är här. Det har förstås inte snöat så mycket ännu men det kommer säkert efter nyår.
Det blev också nödvändigt att bygga ut hönsgården, inte 1 utan 2 gånger, och jag gjorde även om resterande del av uthuset så nu har jag 2 separata rum till hönsen.
Till våren ska jag bygga ännu en hönsgård och den ska bli riktigt stor, eftersom det kommer att bli fler höns, och då av en annan sort. Jag kommer att importera in kläckägg från frankrike och det är en sort som mig veterligt inte finns i sverige. Ska bli så spännande.

När jag inte har hållit på med byggnationer har jag lagt ner mycket tid och kraft i trädgården. Det har blivit några nya rabatter och jag har bl.a. drivit upp plantor till dessa i växthuset och köpt en massa plantor på tradera och andra internetsidor. Det ska bli så spännande att följa vad som kommer upp i dom rabatterna.
I höstas sådde jag också en hel del frön som står ute nu. Det är frön som behöver en kylperiod innan de börjar gro. Också det är spännande att se vad som blir av dom.
Så det väntar en väldigt spännande vår o sommar nästa år, i allafall här hemma.


Ett litet axplock ur min trädgård i år.




På bilden nedan syns det att kycklingarna har blivit hönor.



Den 13 november kom 1.a ägget från mina unga hönor. Det var inte stort men jag kan tro att det kändes att trycka ut det i allafall. Nu har dom börjat värpa alla 6 som jag behöll och tillsammans med de vuxna hönorna blir det 7-8 ägg varje dag, så nu kan jag sälja av mer.
Mina grannar Eivor o Ulla som köpt ägg av mig, säjer att äggen är väldigt goda och att det måste bero på det dom får att äta (hönsen alltså ;-)...). Jag ger dom något gott varje dag utöver det vanliga fodret. Eivor brukar skoja och säga att jag har sveriges renaste hönshus, och det är kanske så eftersom jag städar ur det varje dag.

Nedan är min unga granna tupp, han var den enda jag behöll från första kullen. Resterande hönor o tuppar har jag sålt. Jag sålde även tupparna från 2.a kullen.




Nu har julen passerat och på lördag är det nyårsafton. Jag hoppas att nästa år blir ett bra år. Förutsättningarna känns ganska lovande:
Jag fick veta för ett tag sedan att jag ska bli farmor igen i maj. Så mysigt.
Jag har gått en kurs i Mindfulness så förhoppningsvis har jag lärt mig nåt av det, och jag hoppas att det ska hjälpa mig framåt.
Jag ska avla fram nya kycklingar.
Och inte minst så har jag införskaffat ett "gåband" och har förhoppningen att bli av med några kilon.
Jag har även några byggprojekt som ska igång.

Till sist vill jag önska Alla som ev. läser min blogg, Ett Gott Nytt År!!!

RSS 2.0