Vardag igen....

Jag har anmält mig till en trimmningskurs. Eftersom en Westie ska trimmas för att vara enligt rasstandard så ska jag lära mig att trimma Winston själv. För att vara med på utställning ska han trimmas ungefär var 8.e vecka, och det skulle bli dyrt att lämna iväg honom så ofta. Jag vill i allafall testa att vara med på utställning ett par gånger, kan vara kul att få honom bedömd.



I helgen som varit har han fått busa av sig rejält. Han äääääälskar allt som rör sig och en liten Alvin som rör sig typ hela tiden är ju toppenkul tycker Winston.



Det var också en liten Julia som kröp omkring på golvet, han tyckte det var så himla kul att "överfalla" henne med jämna mellanrum. Julia själv tyckte det var "så där".




På söndagförmiddagen var Pär, Erika och Maja och hälsade på. Det blev ännu mera bus och farmor/mormor hamnade på golvet med två busungar över sig. Undrar vem som hade mest kul :-).




Winston och Tiger har blivit riktiga kompisar verkar det som. I går kväll tänkte Winston "överfalla" honom, då började Tiger att tvätta Winston, han blev som hypnotiserad och stog helt still. Det var bara såååå gulligt.


Kattprotest eller?

I stort sett fungerar det bättre och bättre med katterna och Winston. Han och Tiger verkar ha blivit ganska bra kompisar. Det syns att Tiger egentligen vill busa med Winston, men han är lite feg fortfarande. Winston "kastar" sig över ryggen på Tiger och vill leka men han spanar då efter något att hoppa upp på. Bumle däremot accepterar Winston men han tycker nog att det får räcka. Han har "sopat" till ett par gånger men bara så att Winston ska förstå att, hit men inte längre din lilla bråkstake.

I går kväll när jag skulle gå och lägga mig, tog jag som vanligt med Winston upp till sovrummet och stängde för grinden till trappan, eftersom jag inte vill riskera att han ramlar utför på natten, la ner Winston i hans hundkorg och skulle krypa ner i min säng, då tyckte jag att det luktade misstänkt. Kattpiss!!!!! Kände efter i min säng men icke, kände då efter i hundkorgen, plaskblött.....Någon av katterna hade pissat ner hundkorgen!!! Den är av tyg, så det var inte kul. Jag blir lite fundersam på ifall det kan vara någon form av protest från någon av katterna, det har ju aldrig hänt förut. Jag vet ju inte vem av dom det kan vara men det blev att slänga in korgen i tvättmaskinen idag och ifortsättningen blir det att hålla dörren till sovrummet stängd.

I kväll kommer Mari och barna hit. Ska bli mysigt :-). Jag är övertygad om att det blir full rulle under ett par dagar. Två busiga barn, en hundvalp, 2 katter, en massa odlingar i hela huset och ganska trångt ha ha ha...bara att ta ett rejält andetag. Det är väl det här som kallas livet :-)).....

Winston gör framsteg

Ända sedan Winston kom hem har han gjort ett nattligt visitkort på golvet. Både kiss o bajs. Men i natt var det första natten som han inte bajsat. Visst fanns det lite kiss men jag tycker ändå att det måste vara ett framsteg att det "bara" är kiss. Jag tycker det verkar som att han är lite mer medveten om att han vill ut när det är dags.
I går var vi till far, eftersom en spekulant ville kolla extra på hans hus. Winston sov i bilen hela resan och även när vi åkte hem, trots att jag var inne på ett par ställen för att handla. Han verkar känna sig trygg i buren.

Det var ett yngre par som var intresserade av min fars hus, dom hade med sig någon släkting som visst var nån typ av byggnadsingenjör. Han gick å lyste med en ficklampa. Såg lite larvigt ut faktiskt. Det som retade mig mest var att han inte ens orkade ta av sig skorna utan klampade omkring med snöiga ytterskor i hela huset. Förbannad ohyfsat!
Han var finlandssvensk och vid ett par tillfällen pratade han och killen på finska. Även det tycker jag är oförskämt.

Jag förstod redan under tiden dom snokade runt, att det inte skulle bli någon affär. Mycket riktigt så hade jag rätt. Kanske skulle man skicka en räkning på städningen efter dom :-(.
Nu har min far ändå bestämt sig för att inte sälja huset och det är nog lika bra det.

I dag ska jag och Winston ta en längre promenad och i kväll får han vara ensam hemma medan jag är å tränar med kören.

Sol och gnistrande snö men "svinkallt"

Den här vintern börjar kännas väldigt låååååååång. Nu går man bara och väntar på att februari ska gå över imars.
Jag är glad att min värme i huset fungerar så bra. Jag har ytjordvärme och värmepump. Det var det bästa jag har investerat i.
När jag bodde i Skyttebo hade jag vedeldning och det var ett väldigt passande, för att inte tala om vilket jobb det var att få veden in i vedboden. Först fälla träden sedan transportera hem veden till vedbacken, för att där kapa den och därefter klyva i lagom stora vedträn. Sedan skulle den torka och efter det, kastas in i vedboden för att där staplas. När det sedan var dags att elda med den torra veden, skulle jag kärra in ett antal vedkärror ett par gånger i veckan. Eftersom jag var ensamstående med min 3 barn, blev det att stå på vedbacken själv...typ hela min semester. Allt detta slipper jag idag.
Just nu känner jag hur värmen vräker på ur elementen, och detta utan att jag behöver göra nånting alls :-).

I går hade  jag o Winston besök av min allra bästa vän och hennes urgulliga särbo. Det är allt bra skönt att ha en kompis som man vet finns där för en, och som inte ställer krav på en. Hon betyder otroligt mycket för mig.

Winstons öron börjar mer o mer att räta upp sig. Visst är han otroligt söt när dom hänger lite nervikta, men det är upp dom ska stå på Westies. När han lutar huvudet lite bakåt ser det ut som om öronen står upp.



Han har börjat uppskatta att det är skönt att sova i buren och det är ju bra eftersom han ligger där när vi åker bil. Får se hur lång tid det tar innan han växt ur den.



I går planterade jag om mina pelargoner. Kul att de flesta verkar ha överlevt även i år. Mitt vardagsrum ser numera ut som en plantmarknad. Men skit samma, det är ju min hobby.



Nu börjar även petuniorna att spira med små pytteplantor. Kul :-)





Det kommer säker en vår och en sommar även i år......

Framsteg hela tiden...

Precis kommit in från ännu en "rastning" och det går så bra. Jag är så imponerad av mitt lilla "troll", han har ett lokalsinne som är helt otroligt. Han vet så väl när vi är på väg hem efter promenaderna. Än så länge gör vi i och för sig korta turer, men igår tog vi en längre runda igen och han gick själv ca halva rundan. Vi träffade på ett par andra hundar, och det var första gången för Winston. Han var lite försiktig först men sedan var det helt ok, tyckte han. När vi kom hem var han jättetrött.




Jag lät honom vara ensam i 2 timmar igår och det fungerade helt perfekt, så nu kan jag nog lämna honom ensam när jag åker å tränar med kören.

Så här fin är Winston när jag har borstat o kammat igenom hans päls.





Hit går han när vi inte hinner ut å kissar.



Lek-och bit saker finns över hela golvet. Han fick 10 st nya igår. Hade fyndat på Tradera.



Mina odlingar har redan tagit fart. Igår omskolade jag gurka och purpurvinda. Purpurvindan grodde mycket fortare än jag hade räknat med, hoppas att jag kan klara dom bara. Nu har jag i allafall ställt ner dom i källaren där det är svalt och där jag har ett lysrör över dom.



Växthusgurka.



Mina pelargoner i källaren spritter av liv redan nu. Börjar bli dags att plantera om dom snart.



Nu är det dags att städa av eftersom jag får "finfrämmat" i morgon......

Dagarna är fulla av Winston...

Jag har verkligen en bebis här hemma. Det gäller att ha koll på honom hela tiden. Han älskar att retas med katterna och tack o lov är dom ännu så länge skapligt accepterande. Tycker lite synd om Tiger, för Winston kastar sig över honom och vill leka men det är ju inte lätt för en katt att förstå.

I dag har vi varit in till stan. Jag behövde köpa ett nytt toalock för det andra har gått sönder. Winston är i buren när vi åker och det fungerar jättebra. Han sover mest hela tiden.
Jag har hämtat ut ett par paket som jag har köpt genom Tradera, bl.a. ett fårskinn som Winston fått att sova på. Han gillade det verkligen, inte bara att sova på utan att bita i också.
Sedan hade jag köpt en halllampa. Jättesnygg! Där gjorde jag nog ett riktigt fynd.

Har pratat med arbetsförmedlingen i dag också. Man måste ju ringa och meddela vad man sökt för jobb osv. Jag fick nog tag i en riktig engagerad person. Hon tyckte att jag skulle söka jobb i hela Sverige! Jo men visst, tror nog inte det.

Nu ska jag äta en smarrig sallad och sjunka ner i soffan framför tvn.

Lugn dag i dag.....

Det är kallt ute, och jag läste precis på Aftonbladet. se att det skulle bli ännu kallare i veckan. Inte kul alls :(...
Jag håller på för fullt och tränar Winston att kissa o bajsa ute, men tycker så synd om honom i den här kylan. Men han är ändå en tapper liten krabat och vet att han är duktig när han har gjort det han ska. Då tittar han på mig med sina fina bruna ögon och är väl medveten om att han får en bit torkad pannkaka. Nu kanske någon undrar varför jag ger honom torkad pannkaka. Det är ett tips jag fick från uppfödarna och han gillar det. Jag tycker nog att det är bättre än annat hundgodis.

Jag har satt upp en del av ett kompostgaller in till vardagsrummet eftersom det finns en massa sladdar och annat som han kan göra sig illa på. Katterna tycker att det är toppen för dom hoppar ju bara över. Här ligger Tiger och retar Winston, som är ganska duktig på att kaxa upp sig.



Winston tänker.......jag vill också vara på den sidan.....



...jag måste tänka ut nåt smart sätt att komma igenom....




...jag vet!!!...jag biter av pinnarna, kan väl inte vara så svårt....




...testar här nere i stället.....




...neeej det är ju hopplöst...jag ger upp...




...men hörru kompis..kan du inte hjälpa mig dååå.....




...nej vet du vad din lilla odåga, här är bara för katter så de så...mjauuu





Ja Winston får allt ge sig till tåls ett tag innan han får vara på andra sidan gallret...

Jag vill ha vååååååår...

Visst är det fint med snön och visst är det skönt när solen skiner. Men jag gillar ändå inte vintern. Den är alldeles för lång. Jag kan acceptera vinter i december och januari men det är säkert 1,5 månad kvar av eländet.

I går kväll var jag o Winston till Pär, Erika och Maja. Det bjöds på hemlagad pizza och fika. Vi kollade på let´s dance och sedan åkte vi hem. I dag på förmiddagen var vi inne till staden och hälsade på bror o svägerska. Trevligt.

Har nu precis kommit in efter en längre prommenad. Winston var inte jättepeppad på att gå på den kalla snön så jag fick bära honom nästan hela vägen. Nu är vi trötta bägge två. Blev nog lite för mycket frisk luft.

Snöat hela dagen..usch

Dom som gillar snö måste vara jätteglada efter den här dagen. Det måste ha kommit över 1 decimeter. Jag är inte speciellt förtjust i allt snöande och inte Winston heller. Han försvinner ju nästan i snön och jag hinner knappt skotta bort så pass mycket att han kan göra sina behov. Men han är i allafall jätteduktig.
I dag har vi tränat lite på att han ska kunna vara ensam en stund. Jag var ute och skottade i ca en kvart, och det var inga som helst problem. Ska öka på tiden lite pö om pö. Katterna och Winston börjar mer o mer att bli kompisar. Dom verkar ha accepterat honom. Känns skönt :-).

I dag ville han hjälpa mig med disken.




Jag har hållit till en del på golvet idag, och då kommer han och kryper upp i mitt knä.





Mina odlingar har redan satt fart. Det har kommit upp både purpurvinda, 2 olika sorter, och rävsvans. Rävsvans har jag aldrig sått förut. Ska bli intressant att se om jag kan hantera dom. Det är ju nu det gäller att göra rätt, dom får inte dra iväg för mycket så att dom blir svåra att hantera.









Ja dagarna går så otroligt fort nu och jag har inte kollat på tv en enda kväll den här veckan. Å det tycker jag bara är positivt. Det är mycket att fixa med gällande Tradera och Winston behöver ju ha min uppsikt hela tiden. Så inte är det långtråkigt inte.



Winstons andra dag i Granlunda

Idag har vi varit och hälsat på min far. Jag var lite spänd på hur det skulle gå att åka bil, eftersom Winston var så ledsen när jag hämtade honom i måndags. Han protesterade då högt hela vägen när vi åkte hem och bajsade i buren. Men idag gick det jättebra, han sov mest hela tiden. Sedan uppförde han sig exemplariskt hos far. På hemvägen tittade vi in hos Eva, och hon blev lika betagen i honom som alla andra.
För Winston var det mycket att ta in så nu är han trött.






Jag måste också berätta att han är sååååå duktig med att kissa o bajsa ute. Och han har redan lärt sig vad ett nej betyder. Jag är bara så imponerad av honom. Han är ju bara 8 veckor gammal, min lilla bebis :-).

Winstons första dag i Granlunda

Nu har det gått ett dygn sedan jag fick hem min lilla raring. Det har gått bra men varit väldigt intensivt. Natten flöt på jättebra, Winston sov (vad jag vet) hela natten. Värre var det med mig :-)...Vaknade ett antal gånger och kollade på klockan. Sedan var det dags att fixa bebisvälling.
Katterna är lite fundersamma på vad det är som har kommit in i huset. Men det har gått bra i allafall. Dom känner sig överlägsna när dom hoppar upp på stolar m.m. och kollar ner på "inkräktaren".

Här är det Bumle som spanar in Winston.



Sedan har det varit lek o bus.



Mattkanterna är såååååå goda att tugga på, för att inte tala om att det är så kul att bita matte i fötterna med mina sylvassa tänder.



Visst är jag söt?



Jag har både kissat o bajsat ute idag, men det var kallt om tassarna för all snö.



Nu ska matte ge mig käk. Vov vov på Er.






Hemlisen heter Winston

Får jag lov att presentera Winston Valdemar Viking, med tilltalsnamnet Winston. Han är 8 veckor och alldeles underbar.




För dom som inte vet vad han är för sort så är det en West Highland White Terrier eller förkortat Westie.




Här är en bild på Winstons mamma.




Just nu ligger han och sover på min fot. Jag är helt såld :-)

Vårsådden på plats...

I morse hörde jag talgoxen vårspela. Underbar start på morgonen. Det har varit plusgrader de senaste dagarna och det har tagit rejält på snön. Det går åt rätt håll :-)....

I går var jag flitig värre. Först gjorde jag en rejäl storstädning i badrummet i källaren. Skrubbade och skurade allt från tak till golv med såpa. Det luktar så rent o gott i hela källaren nu.

Sedan lagade jag till en riktigt smarrig middag, lammfile och lammkotletter. Såååå mumsigt.

Tog sedan fram alla fröpåsar (det blev ganska många) och sorterade ut dom som skulle sås nu och vilka som får vänta någon månad. Det blev 20 olika sorter som jag petade ner i jorden och 5 sorter som får vänta ett tag till.
Det är alltid lika spännande att se hur många sorter som gror. Det brukar bli mer än jag egentligen har plats för, men jag kan ju alltid göra några nya rabatter och så är det kul att ge bort plantor också.
Sådden står nu i vardagsrummet, men sedan flyttar jag ner den i källaren när fröna har grott.




Det vita som syns på bilderna är Perlit. Ska vara bra vid sådd och kan även blandas i krukorna efteråt så att det blir mer luft åt rötterna. Jag har aldrig prövat detta förut men det ska vara bra, har jag hört.



Här under syns mina änglatrumpeter som jag drivit upp från frön.




Jag har också tagit upp de växter som har övervintrat i källaren, bl.a. fuscia och änglatrumpeterna. Det är faktiskt första året som jag lyckats hålla liv i fusciorna, och så himla kul när det kommer små gröna bladämnen.
Så här ser det ut nu på övervåningen.





Svårt att få med på kortet men man ser i allafall att det är små gröna skott på de torra grenarna.



Här har tagit rejält med fart på fusciaplantan.



I källaren är pelargonerna på gång och även mina "potatisblommor".



Tur att jag har tre våningar som jag kan sprida ut allt på ha ha ha.......

Att våren närmar sig kan man också se på krukväxterna i fönstrena. Dom börjar också vakna efter vintern och har tagit fart med att bilda nya blad.

Även katterna är villigare att gå ut nu, jätteskönt eftersom det har varit ett evigt rensande i kattlådan i vinter. Lite tråkigt är det förstås eftersom jag matar småfåglarna och katterna har stenkoll på fågelbordet. Igår såg jag att en fågel fick sätta livet till. Jättesynd, men det är ju inte mycket att göra. Katter är ju jägare.

I morgon ska jag avslöja min hemlis här på bloggen. Ska bli såååååå spännande.

Vår i luften

I dag känns det nästan som vår ute. Jag var till frissan och där hade snön smällt bort så pass att gräsmattan syntes, och på grusplan var det blött o lite "geggigt". Men än är det ju långt kvar kan jag tro. Fast det var ju härligt att få en påminnelse att det närmar sig.

I går kväll var det körträning igen. Det är så kul och man mår så bra efteråt (förstår inte riktigt hur det kommer sig). Jag sitter ju mest hemma så det är skönt att komma ut lite bland folk. Nu är det ju väldigt många olika typer av människor som är med och sjunger. Ibland kan man faktiskt få sig ett gott skratt åt en del. Men det är ju också det som är så roligt med våran kör. Ingen sjunger egentligen bättre än nån annan. Utom Jag o Eva o Eivor förstås :) ha ha. Våran körledare är bara såååå bra. Ibland undrar man hur han orkar med alla gamla vimsiga tanter o gubbar, men än så länge står han ut.

Mitt Traderande löper på för fullt. Jag både köper o säljer.
När jag kollade lite igår såg jag en auktion där det såldes en Lisa Larsson figur för över 3300 kronor. Jag trodde inte det var sant. Jag har ju en likadan står i skåpet å samlar damm. Så idag slängde jag in en försäljning på den och jag hann knappt blinka så var det bud på 500 kr. Nu senast jag kollade hade den gått upp till 1025 kr, och det bästa är ju att annonsen ligger ute 6 dagar till. Jippie......
Snacka om att Tradera är vanebildande.


Här är en bild på dyrgripen. Damen som läser heter Beata.















Ååååååå vad jag längtar till måndag eftermiddag.

RSS 2.0