Ett par veckor med sjuka tuppar/hönor...

Äntligen börjar jag se en ände på sjuka i hönshuset. Det har varit mycket oro och letande efter en veterinär som behagade skriva ut medecin till mina sjuklingar. Jag har haft "sjuklingar" inne i en bur på köksbänken i flera omgångar. Den som mådde allra sämst var Silver men när jag väl kunde börja medecinera, tog det ett par dagar så mådde han bättre.

Sjuk Gugge....



Sjuk Silver....



I morgon ska han få flytta ut till de andra hönsen/tupparna igen. Nu verkar det bara vara hönan Ärtan som hostar. Blir hon sämre får det bli flytt till köket några dagar. Alla hönorna har slutat värpa och de ruggar rejält. Det ligger fjädrar överallt. Eftersom man inte ska använda ägg under en medecineringsperiod så gör det inget.




Den 1.a februari tog jag de ägg som fanns och la i kläckaren. I går lyste jag dom och såg att 8 av de vita äggen innehöll ett litet liv. Jag lyste även de bruna men i dom kunde jag inte skönja något spirande liv men det är högst troligt att det finns liv även i dom. Ska bli spännande när dom kläcks runt den 21 februari.

I helgen som var hade jag besök av Mari och barnen. Full rulle hela tiden och så himla roligt att få ha dom här ett par dagar. Finns det något mer underbart än en liten parvel som kryper ner hos mormor på morgonen och man får en myskram. Det är min lilla Alvin det.



Lilla Julia har börjat på dagis och börjar bli "stora" tjejen. Söt som socker är hon lilla gumman.




RSS 2.0