Bygget fortskrider...

Ännu håller den sköna värmen i sig. Extra bra med anledning av att jag gärna vill få upp taket på min carport innan det blir regn.
I går inhandlade jag plåt m.m. Jag har nu fått upp alla takstolar och påbörjat med bärläkten som ska hålla plåten.
Att det blev plåt beror på att den inte väger ens i närheten av tegel. Taket blir så pass stort att jag inte vill riskera att det rasar in på vintern. Snön glider ju av mycket lättare med plåt.



För ett år sedan "räddade" jag en del påskliljelökar från att hamna på kompost och så här fina blev de i år. Det som också var kul är att dom blommade exakt till påsk :-).



I dag är det "dag 4" (av 21), i min äggkläckningsmaskin. Det är så spännande att vänta på ifall det blir några kycklingar. Det lustiga är att i går kväll när jag tittade till min hönor, så ligger en av dom i ett av redena. Det brukar dom inte göra på kvällen eftersom det är då som de intar sina sovpinnar. I morse ligger hon fortfarande i samma rede. Kan detta innebära måntro att hon vill ruva??????
Jag har både hört och läst om att den här sortens höns INTE vill ruva själva. Därför är ju det här extra spännande :-). Ifall det skulle vara så att hon ligger kvar där i dom 21 dagar det tar att kläcka fram kycklingar, kan det bli många små dunbollar eftersom jag har 17 ägg i kläckaren.




Glad Påsk m.m.

Nu är man mitt inne i påskhelgen. Ute är det helt underbart med solsken och 20 grader varmt, och det är bara April :-).
Min lilla gosevovve har tappat ALLA framtänderna och de nya växer så det knakar. Stackarn det måste vara jobbigt. Tyvärr så är en av hörntänderna som har kommit fram, trasig. Ska till veterinär Karin på tisdag för att kolla upp det. Winston biter och nafsar i allt han kan få tag i, och det är ju inte konstigt, det måste både klia och göra ont i hans lilla mun.

Nu har bygget av min carport kommit igång. Förra veckan reste jag stolparna och igår kom bakre bärlinan upp. Ska bli skönt att få tak över bilen till nästa vinter. Jag fick hjälp av min granne Stefan att sätta upp bärlinan, den var nästan 5 meter lång och tung så att lyfta den själv var uteslutet.
Carporten blir 7 x 4 meter stor, så det blir bra med plats för både bilen och släpkärran.

Förra helgen var familjen Lundevall här, även pappa Johan var med för ovanlighetens skull.
Alvin och Julia inspekterade mormors sandlåda, hönorna och tupparna. Underbara ungar, mina älsklingar.



I veckan var farmor lilla älskade Maja här, jag hämtade henne på dagis eftersom pappa blivit försenad och så var hon här fram till kvällningen. Hon hade varit prinsessa på dagis, och var såååå stolt över sina fina kläder.



Det är jättekul att ungarna verkar gilla hönorna. Jag trodde att Maja kanske skulle vara lite rädd, men inte, hon ville vara inne i hönsgården med dom.
Min lilla favorithöna som jag kallar för Ärtan, hade inget emot det heller :-).



Så här mysigt har dom det i sina reden. Här ligger de bara när dom ska värpa, men tyvärr har dom inte någon större lust att ruva sina ägg så därför har jag fixat en äggkläckningmaskin, för nu ska det bli små kycklingar (hoppas jag).



Bumle o Tiger gillar också det fina vädret. Det är full fart på dom med att skaffa "mat" till familjen ;-). Här är Tigers bidrag. Men jag, Winston och hönsagänget avstår dessvärre. Den här hade säkert mättat oss alla, säkert 20 centimeter + svans.



Carportbygget igång..

I dag blev det en sväng in till bygghandeln för att inhandla betongplintar m.m. Nu ska bygget av en carport påbörjas. Ska bli så skönt att slippa skotta fram bilen på vintern.
Väl hemma mätte jag ut var de skulle grävas ner.



Sedan var det bara att börja gräva. Det är tur att marken är lättgrävd. Efter några timmar var plintarna på plats.



Jag hade hjälp av en liten busig Winston. Han är bunden i en löplina och har en viss förmåga att alltid trassla in sig i träd och buskar.



Nu blommar det överallt, både tussilago, vitsippor, blåsippor och vårlökar i en salig blandning. Det är så himla underbart.



och i rabatterna är det också riktiga färgkavalkader.



Underbart att våren äntligen är här :D....

Jag har försökt att hitta nåt som skiljer mina svart/silvriga hönapönor åt. Det enda jag kan se är faktiskt att deras "frisyr" är lite olika på alla fyra.

Här är höna 1. Såååååå söt liten gumma :-). Sidlugg.



Höna 2. Lite mera rufs och mer markerande färg.



Höna 3. Ljusare och tätare frissa med inslag av bruna slingr.



Höna 4. Ljusare o tätare frisyr utan bruna slingor.



Min "favvo" är nog nummer 1. :-)...Tänk va kul det är med höns. Mycke roligare än jag trodde faktiskt. Jag kan stå och titta på dom flera gånger om dagen. Ångrar mig verkligen inte att jag skaffade dom.

Mina odlingar inne börjar växa rejält också. I dag var det till och med en som blommade.
Snart måste jag nog få ut dom i växthuset.

Blomman för dagen (Kniolas Black).


Det händer mycket nu..

Det märks att våren äntligen har gjort sitt intåg. Naturen riktigt exploderar och både djur och människor börjar vakna till liv igen.
Runt fågelstugan, som har använts väldigt flitigt i vinter, ser jag flera olika fåglsorter, bofink, rödhake, bergfink, koltrast, hackspett, stenknäck och fler andra småfåglar. Det är verkligen mysigt att titta på dom.



Här syns bl.a en stenknäck. Eftersom jag tagit bilden genom fönstret är den lite oskarp.



I rabatterna är det nu en riktig färgkavalkad av krokus och snödroppar.











Min underbara lilla busiga Winston gillar också att vara ute. Det är ju så mycket som är nytt för honom.





I hönsgården är våren också påtaglig. Nu hinner jag knappt öppna luckan innan hönsagänget "kastar" sig ut. Det är så kul att studera dom. Jag lägger in rens från rabatterna och det älskar dom att sprätta runt i.
I bland får dom äppleskruttar och då blir det fart i hönsgården. När en höna får tag i äpplet så jagar dom andra och ska också ha den. Ser jättekul ut.



Stiliga Silver (han heter så nu).



Fina Gugge ( hans namn nu).



Hur mysigt är det inte att hitta nyvärpta ägg :-)



Detta är inte ägg (även om formen liknar det) utan sånt som finns på många ställen i trädgården efter den här vintern. Dessvärre så är Winston väldigt förtjust i de här små högarna, så jag får gå och plocka å leta överallt. Kan inte förstå att det kan vara så smaskigt...urk...
För de som ev. inte vet vad det är så kan jag berätta att just den här högen är från rådjur och det finns modell större som är från älgen.


Vårkänslor

Det börjar bli mer och mer vårfåglar vid fågelstugan. I kväll såg jag både en bofink och en rödhake.
I dag har vi varit till Lidingö och grattat lilla busAlvin som fyllt 3 år. Winston var med och var sååå himla duktig i bilen. Sov nästan hela tiden både dit och hem. Han och Tupelo hälsade på varandra och det funkade helt ok. Tupelo är Mari´s och Johans hund. Såå snäll å go. Hon kom till dom från Irland genom organisationen "Hundar utan hem", och då var hon bara skinn och ben stackarn. Nu mår hon bra och är som vilken hund som helst.




Det här med "vårkänslor" kan var både bra och dåligt. Många blir nykära på våren och andra kan må dåligt av den. Själv har jag kännt mig lite "låg" den senaste veckan. Kan antagligen bero på att det verkar hopplöst att hitta något nytt jobb. Jag får ofta tankarna att jag kanske är för gammal och inte attraktiv på arbetsmarknaden längre. Samtidigt är det ganska ekonomiskt kännbart, jag får ju hela tiden tänka mig för t.ex. när jag handlar mat, och kläder är det inte ens lönt att fundera på att köpa.
Men men det är väl bara att ta sig i kragen och börja gräva i trädgården och att snickra på huset. Det brukar ju få tankarna att skingras. Å så har jag ju en underbar liten Winston och 2 fina kissekatter och mina hönor o tuppar. Så det fixar sig nog :-).


RSS 2.0