Squashpanna...

Nu har jag satt in en plåt i ugnen med min egenkomponerade "squashpanna". Jättegott och squashen har jag odlat själv i somras. Om någon vill ha receptet så kommer det här:

2-3 squash (eller en påse fryst) riven
2 dl polenta
5 dl fil
5-6 ägg
olivolja
ca 5 dl riven ost
bacon skinka kassler el liknande (bacon ska stekas innan)
kryddor bl.a salt svartpeppar grillkrydda chilipulver

Allt blandas i en bunke, hälls upp i en långpanna och gräddas 30 min i 225 grader

I dag tog jag en riktigt snabb promenad på 40 minuter. Det var så skönt. Annars sitter jag mest vid datorn om dagarna.

Min gamla kompis "Hacke" var framme vid fågelstugan och knep åt sig lite skinksvål. Det är så mysigt att sitta å titta på alla besökare som kommer till fågelstugan. Visst kostar det en del att utfodra fåglarna men det är det värt. Den här vintern har jag lagt ut ca. 1100 kronor. Smakar det så kostar det.....




Det luktar så gott nu från ugnen och jag blir jättehungrig.



Blåst på Tradera

Nu är jag frustrerad och arg. Jag hatar människor som är oärliga och oseriösa. De senaste veckorna har jag blivit ett Traderafan, köpt grejer och även fått en del sålt. Man blir nästan beroende ;-). Jag köpte en grej av en tjej, (eller vann en auktion som det heter) och betalningen gjorde jag direkt till hennes konto, (inte mycket pengar men i allafall) men hon har inte skickat nåt och hon svarar inte på mail eller telefon eller sms. Förstår att hon "blåst" mig. Jag har ringt och mailat flera gånger men inget svar. Det senaste mailet skickade jag igår och gav henne en chans till. Hör jag inget kommer jag att polisanmäla henne. Fy fan för oseriösa bedragare!!!

I går spenderade jag några timmar på Marieberg med Gustaf. Han ville kolla runt i de sportaffärer som finns där, eftersom han är på jakt efter en tröja som svenska handbollslandslaget  spelar i. Han och en kompis ska åka till Malmö för att se finalmatcherna. Någon tröja hittade han inte men det var kul att shoppa lite med sonen.

När jag köpte min nya kamera fick jag med ett presentkort på en fotobok. Sista januari går det ut så jag har suttit flera timmar och letat kort och klistrat å grejat. Nu är den beställd och det ska bli så spännande att se hur den blev. Den är full med bilder som jag tagit på mina blommor i trädgården. Spännande :-).....

Jag har köpt en stor säck med såjord och ska börja planera för årets frösäsong. Det blev egentligen mer frösorter än jag tänkt mig, men det är såååå svårt att låta bli att handla och det kostar ju så lite.




Min lilla gulliga kompis KURRE. Han kommer varje förmiddag och fyller på förråden av det som fåglarna sprätter ner på marken.





Sjuk :(

Nu har jag varit totalt utslagen i 2 dagar. Mår illa så jag inte kan äta, fast det gör ju egentligen inget, har ont i kroppen, ont i huvet fryser och känner mig allmänt emlig. Detta är inte roligt.....
Fick ringa och avbeställa tiden hos frissan och även tiden till optikern. Ååååååå vad det är synd om mig :(.



Besök i storstan...

I torsdags tog jag bussen till Stockholm för att umgås med mina underbara barnbarn och min älskade dotter. Jag stressade som en "iller" på morgonen och när jag kom fram till Statoil, där bussen hämtar upp passagerare, så var jag först på plats. Efter att jag väntat en stund blev jag lite undrande varför jag fortfarande var ensam och varför inte bussen kommit. Jag kollade då min Iphone på bussbolagets hemsida, och såg då att jag var ute i väldigt god tid...1 timme för tidigt...å jag som stressat så!!!
Väl framme i Stockholm hämtade Mari mig och vi åkte till Nacka. Det finns en ny galleria där och vi var ju bara sååå tvungna att gå in där å kolla. Det brukar bli så när Mari och jag träffas. Shopping shopping shopping :-). Sedan blev det lite andra ärenden innan vi hämtade gullungen Alvin på dagis.





I går fredag var Alvin hemma från dagis och det blev lek o bus med mormor. Julia är lite för liten att busa som brorsan men hon gör tappra försök å är såååååå go.






Mina 3 barnbarn är verkligen ett av livets höjdpunkter. Älskar dom alla 3.

I dag har jag bara varit slö och mest suttit framför datorn. Det ser så kallt och trist ut ute så jag har inte varit utanför dörren.

Jag har köpt några "väggord" på Tradera. Det blir nog jättebra när dom kommer upp på väggarna.

Härom kvällen var det en så häftig måne. Bildbevis nedan.




Nu blir det att slappa i soffan framför tvn.....

Avloppsproblemet löst..

Ibland ska man ha lite flyt.
Innan jag skulle börja rensa avloppet tänkte jag att det inte kunde skada att testa att backspola filtret ännu en gång. Sagt och gjort. Döm om min förvåning när det visade sig att "proppen" hade släppt av sig själv :-). Åååååå så skönt.
I stället för avloppsrensning tog jag itu med mina övervintrade blommor. Alltid spännande att se vilka som klarat vintern. Även på den punkter hade jag flyt. Det ser ut som att alla klarat sig, i allafall än så länge. Det blev en del putsande och jag fick duscha dom med Pyrethrium eftersom en del bladlöss också hade övervintrat. Nu ska dom få lite mer belysning, (blommorna alltså) så får jag se ifall dom börjar vakna så småningom.
Jag har beställt en massa olika frön också, så snart blir det att så inför våren.

Det är så himla skönt att man börjar skönja en vår någonstans framöver.

Ute är det "livsfarligt" att gå. Is överallt, men tack å lov så har jag ett par broddar som man spänner runt hälen. Även katterna har varit ute en liten sväng idag. Ska bli skönt när dom kan och vill vara ute mer. Trist med kattlåda. Båda två sitter och tittar ut genom fönstren och då speciellt köksfönstret eftersom fågelstugan är där utanför. Man kan riktigt se hur dom skulle vilja "nypa" en fågel eller två.

I kväll börjar kören igen. Ska bli kul att träffa lite folk och att få sjunga igen. Vi har haft ett uppehåll sedan julottan.
Jag måste bara vara ståndaktig å inte ta nåt kaffebröd vid fikat. Kommer att bli svårt :-) eftersom det oftast är hembakat.

Jag längtar till början av februari...

Avloppsproblem..

I går kväll skulle jag backspola vattenfiltret (vilket jag gör 1 gång varje vecka). Det startade bra men efter fem minuter började vattnet välla ut på golvet. Jaha, stopp i avloppet igen :(. Det är nu inte första gången det händer men förut har det varit sommar och lite lättare att rensa eftersom jag måste gå in via brunnen ute. Nu blir det att först skotta fram den och sedan koppla ihop högtryckstvätten och dra kablar. Pust å stön. Det som ligger på plussidan är i allafall att det är plusgrader ute.

I går tog jag en långpromenad i raskt tempo på 50 minuter. Det var skönt. Sedan blev det en hel del skottande av blötsnö. Tuuuungt! När jag kom in tog jag även tag i kartongerna med julgrejer, så nu står dom snyggt staplade i min nya klädkammare.

Nu såg jag nånting stort i ögonvrån å när jag tittade ut sitter en fin hackspett å käkar vid fågelbordet. Den gillar talgbollar ser det ut som. På marken under fågelstugan sitter ett gäng domherrar å äter dom frön som andra fåglar har sprätt ner. Jag fyllde på med både solrosfrön och jordnötter i går. När jag öppnade taket flög en fågel ut. Hur 17 kom den in dit? Men det hade i allafall inte gått nån nöd på fågeln eftersom mat fanns det ju.

Det droppar från taken och blåser ordentligt, så nu försvinner i allafall en del av snön :-).

Jag längtar till början av februari.....

Latmaja...

Jag har blivit en riktig " latmaja ". Trodde att det skulle bli mycket gjort här hemma nu när jag är arbetslös, men icke. Jag sitter mest framför datorn, men tänker att jag ska göra det å det å det. När kvällen kommer har inget blivit gjort utan det blev bara en tanke. Nu börjar det bli högar av papper och dammtussar på golvet. Julpyntet är fortfarande inte undanställt utan ligger i kartonger som står i sovrummet. Det måste bli skärpning!!!

Konstigt det här, när man har satt igång datorn så försvinner tiden i ett "huj". Den blir som en magnet. Jättesvårt att stänga av. Man kan ju missa nåt viktigt!
Jag har börjat kolla på Tradera, och hittat en massa intresanta objekt. Frön till sommaren och väggord för att nämna några exempel. Ska man vara med å bjuda gäller det ju att vara med hela vägen. Jag har faktiskt gjort ett par "fynd". T.ex. väggord som egentligen kostar runt 100 kronor fick jag för 19 kronor. Ja, ja, ja, nu finns det säker en del som tycker att jag är "insnöad" men det är jag ju ha ha ha. Så jag säger bara. Tack o lov att det finns datorer. Vad skulle jag annars gjort?

I dag är det plusgrader och mulet väder. Känns inte speciellt inspirerande att gå ut, men det skulle inte skada att ta en längre promenad. Jag har jättesköna, vattentäta stövlar och broddar så jag inte far i backen. Kanske kan jag kan få lite inspiration av en lång promenad.

Älskade pioner



Min pionrabatt 2009.



Några av sorterna.



Mina nyförvärvare buskpioner. Hoppas bara dom klarar vintern.



Min stolthet, blå bergsvallmo. Har försökt flera gånger förut, men nu fick jag visst till det :-). Jätteviktigt att den placeras på rätt ställe i trädgården. Hoppas hoppas att den förökar sig.

Vårvindar friska...

Man kan ju undra vad som hänt med vädret. Svinkallt i november och december. Vårvärme och vårvindar i januari. Kan man få önska en tidig vår, eller?

I dag känner jag mig ganska "emlig". Jag som inte brukar bli sjuk, har både huvudvärk, ont i kroppen och feber (tror jag).

Vilken härlig dag det var igår. Maja är bara så mysig. Synd bara att hon blev ledsen när hon skulle åka hem, eftersom mamma o pappa inte hade tid att stanna på fika. Det gjorde ont i farmors hjärta.

Hela huset skakade till och snön på taket har med största sannolikhet rasat av taket..hoppas bilen och mina nya fönster klarade sig.. Det måste vara plusgrader ute. Jag vet ju inte eftersom min termometer blivit knäpp. Den visar på 10 grader plus, och det är det i allafall inte.

Mina katter gillar inte vinter och snö heller, det är mycket skönare inne.








Jag har en hemlis.....

I eftermiddag kommer min lilla "skrutta". Det ska bli jättekul. Att få barnbarn är verkligen en av livets höjdpunkter. Jag kan inte förstå dom far och morföräldrar som inte vill engagera sig i sina barnbarn. Jag har 3 stycken underbara små trollungar och jag älskar dom lika mycket. Tyvärr så bor lilla Julia och Alvin i stockholm så jag kan inte träffa dom lika ofta som jag skulle önska, men min underbara älskade dotter är så duktig på att skicka bilder, att jag ändå kan följa hur dom växer.



Mina fina älsklingar....


I eftermiddag kommer lilla Maja å ska sova över hos farmor. Längtar!!! Det blir "lördagsmys" och sagoboksläsning och som vanligt kommer hon att säga (lite försiktigt)...fåj jag se på film fajmoj... Å självklart blir det som hon vill :-).

I går tog jag ett ganska speciellt beslut. Det kommer att förändra min vardag ganska väsentligt. Vad det är får vara en hemlis än så länge..

Nu ska jag "röja" av lite här hemma.

Gårdagen..

I går vågade jag mig in till staden trots allt snöande. Fick först ta rejält med sats för att överhuvudtaget ta mig ut på "stora" vägen. Det verkade som "snösvängen" gått i strejk, för det var inte plogat alls. Döm om min förvåning när det var ännu värre inne i stan. Efter en massa sladdande å halkande tog jag mig i allafall fram till Eva.
Vi hade bestämt oss för en långpromenad och trots all snö och avsaknaden av plogade vägar så gav vi oss av. Snacka om att vi fick pulsa..det var inte plogat nånstans. Det blev verkligen ett rejält motionspass.
Tack vännen för en trevlig dag..









Blåslagen...

I dag är jag lite mörbultad och öm. Halkade i trappen i går kväll.  Vad händer? Nu har jag gjort det 2 gånger i år redan. Nyårsdagen var yttertrappan totalt isbelagd å när jag satte ner fötterna så for jag på ändan så det stog härliga till. Den var hård kan jag meddela, och med väldigt skarpa kanter.
I går kväll blev det lite bråttom ner för innetrappan. Ooops.. nu hände det igen! Jag for på ändan och höll på att hamna i kattlådan. Det gjorde ONT.
Tredje gången gillt, heter det ju, så nu blir det till att verkligen ta det lugnt å tänka sig för. Jag har ännu inte brytit nåt, men vågar inte tänka på vad som kan hända en tredje gång.

I dag blir det en tripp in till staden. Ska bli skönt att träffa lite folk.

Det börjar ljusna ute nu och de första gästerna har anlänt till "pippirestaurangen"




Min fröbarnkammare

Ska bli spännande att se vad som kommer upp här.

Höstsådd 2010...ska bli spännande att se hur detta går. Fortsättning följer...

Trettondagsafton..

Snart är helgerna över. Det ska bli skönt att rensa bort julen. Det är som vanligt, mysigt att ställa fram ljusstakar i december men så himla skönt när man kan plocka undan dom igen. Känns som en storstädning i januari och att det är startskottet för ljuset att leta sig in genom fönstren.

Som vanligt är det full rulle vid fågelstugan. Just nu är det ett gäng domherrar som kivas om maten. Domherren är en tuff liten fågel som är ganska egoistisk.
I dag såg jag också en annan liten kompis i tallen utanför fönstret. Lilla Kurre ekorre har hittat hit igen. Han brukar dyka upp så här i början på det nya året, å är så jättesöt.

I går räddade jag mina 2 växthus från att krossas av snömassorna. Ska det bli lika mycket snö som förra året kan man undra, eller ska det komma ännu mer (hemsk tanke). Jag har väl inte nåt emot snö egentligen men det kan ju vara måtta på mängden.

Som jag alltid har sagt, att ska man få veta nåt får man leta fram det själv.
I går kontaktade jag fackförbundet som hade kollektivavtal med gamla jobbet, och det var tur, för det var som jag trodde. Dom ska hjälpa oss som blivit uppsagda, men eftersom jag var medlem i ett annat fackförbund så visste dom inte att JAG fanns! Man kan ju undra varför min gamla arbetsgivare inte meddelat facket om ALLA anställda. Killen jag pratade med sa att det var tur att jag ringde.
Men varför blir jag egentligen förvånad???

I helgen ska jag få mysa med lilla Maja. Hon är bara så go, å farmors lilla älskling. Jag tror att det får bli lite julplundring (inte julgransplundring eftersom jag inte har nån gran) med en liten godispåse som avslutning.


Dagarna går...

Snön bara "vräker" ner. Jag sitter å tittar ut och är glad att jag inte är en fågel. Det är full rulle vid fågelstugan och allt är fokuserat på mat.
Själv är jag mest fokuserad på att äta enligt GI-metoden för tillfället. Så man kan väl sammanfatta att mitt fokus ligger på maten också. Fördelen i att vara människa är för tillfället, att slippa vara ute i snöovädret.

Just nu är det ett helt gäng av jättesöta stjärtmesar som trängs vid jordnötterna. Jag vet inte hur "vanliga" dom är, men jag har inte sett den sortens mesfågel tidigare år. Kanske kan det bero på att jag inte matat med jordnötter förut. Dom är i allafall jättesöta.

På jobbsökarfronten är jag lite förvirrad och jag vet inte riktigt vad som krävs av mig och hur jag ska göra.
Jag har ju blivit av med jobbet pga konkurs, men inte fått nån som helst hjälp om vad jag har för rättigheter (om jag nu har några alls), men jag tror det.
Det som jag har hört talas om är ju att när arbetsgivaren har ett kollektivavtal, har de anställda ett sk. skyddsnät. Är det inte arbetsgivaren som ska informera om detta, eller ligger det på mig att leta reda på sådant? 
I ett sådant läge som jag nu befinner mig i, behöver man ju all information där man kan få hjälp. Som jag sa förut, är jag en aning förvirrad över vad som gäller.



Pionfrälst :)

Så här såg min pionrabatt ut 2007.



Inte speciellt mycket att titta på men det har tillkommit flera sorter. Bilder kommer. Ska bara leta reda på dom :)

fortsättning föjler.....

Ny här

Det här ska bli kul. Kanske det blir lite fel i början, men det hoppas jag att ni som läser på min blogg kan ha överseende med.

Jag bor i ett litet samhälle ca 2 mil från en mellanstor stad. Har mitt alldeles egna lilla hus och min alldeles egna trädgård. Jag har mina alldeles egna 2 katter och min alldeles egna vardag.

I december blev jag uppsagd från mitt jobb...trist, men inget att deppa ihop för. Nu har jag gjort som vår kära kung...vänt blad...och ser fram mot en vår med nya utmaningar.

När snön har smält kommer jag att utöka familjen med ett tiotal hönor och en tupp. Ska bli spännande och kul.
Deras boning är i det stora färdig.

Ett par nya projekt år 2011 kommer att bli ombyggnad av min veranda och att bygga en carport...mer om detta och om min vardag kommer...



Hej så länge...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0